BLOGI

Vieraita tulossa - mitä teen?

Lauantai 25.1.2020 klo 11:50 - Tuula Korhonen

Nexus_aino_siivoaa_kotona_nuorena_senioriapu_2_square.pngAino miettii, että mitä väliä sillä on, jos kotona on sotkuista tai likaista? ”Olen itsekin väsynyt ja nuhjuinen: koti on vain minun näköiseni! ”

”On ollut kurainen talvi, eteisen matto on siksi kurainen. Joulutavaroita on tuotu sisään ja viety ullakolle, joten vähän on karissut kiiltävää ympäri asuntoa. Kuka uskaltaa katsoa, miten paljon pölyä tv:n takana tai kirjahyllyssä on? Sitä en halua tietääkään, mitä villakoiria sängyn alta löytyy”, tuumii Aino.

Joskus pöly toki aivastuttaa. Pojalleen Aino kertoo silti siivoavansa säännöllisesti. Todellisuudessa tilanne on se, että jo painavan imurin komerosta nostaminen tuntuu ylivoimaiselta. Maahan kumartuminen ahdistaa ja jakkaralle kiipeäminen huimaa. Kerran Aino ikkunoita pestessään putosi alas.

”Apua, Marja-serkku Forssasta soitti ja tahtoo tavata minut Helsingissä käydessään! Mitä teen?” Tiskipöydälle on kertynyt tiskejä. Auringon säteet paljastavat, ettei ikkunoita ole pesty aikoihin. ”Entä kylpyhuone, se minua kyllä inhottaa, kun vessa ja suihkutilat eivät ole niin puhtaita kuin mihin aiemmin olen tottunut.”

”Ei tänne voi ketään kutsua, enkä minä jaksa lähteä muualle.” Mitähän kekseliäs Aino keksii tilanteen ratkaisemiseksi?

Kuinka moni seniori asuukaan sellaisessa kodissa, jossa ei toivoisi asuvansa. Ei muuten, mutta puhtauden puolesta. Kun koti on likainen, on oma olokin helposti nukkavieru.

Nexus-senioripalvelut haluaa tarjota apuaan, olipa kyseessä siivous tai ikkunanpesu.

LUE LISÄÄ SIIVOUSPALVELUISTA (alk. 160€/kk)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seniori, siivous, siivouspalvelu, koti