ELÄMÄNLAATUA LISÄÄVÄT PALVELUT

Kotikäynnit

Mikä on kotikäynti? Kotikäynnillä käydään asiakkaan kotona. Nexuksen työntekijä tulee henkilökohtaisesti käymään.

Ensimmäinen kotikäynti on laajempi kuin säännölliset kotikäynnit.

Kotikäynnin ajankohdasta sovitaan aina asiakkaan kanssa. Kukaan ei tule kotikäynnille vain soittamalla ovikelloa. Eli kotikäynti on oikeastaan sovittu vierailu.

Lue lisää ensimmäisestä kotikäynnistä alla olevasta linkistä tai soita ja kysy lisää.

Kysy lisää: 09 4155 1955

Wotkin's-kotilounas senioreille

Lounaspalvelu on suunnattu kotonaan asuville senioreille pääkaupunkiseudulla.

Toimitamme maukkaat ja proteiinipitoiset Wotkin'sin lounaat kotiin aina torstaisin. Valittavissa on jokaiselle arkipäivälle kaksi vaihtoehtoa, esimerkiksi jauhelihapihvejä sipulikastikkeessa muusilla tai vaikkapa hirvenliha-fetajuustokiusaus. Katso lisää menustamme.

Kotilounas on mahdollista yhdistää kotiapuun. Ruoan tuojana toimii joka tapauksessa terveydenhuollon ammattilainen. Käynnin yhteydessä katsotaan myös, miten syömisen kanssa käytännössä käy ja kerrotaan kuulumisista omaisille.

Kysy lisää: 09 4155 1955

Kotisiivous

"Olen itsekin väsynyt ja nuhjuinen: koti on vain minun näköiseni."

Myös siisteys on tärkeä osa elämänlaatua. Oletko tyytymätön kotinne siisteyteen? Autamme mielellämme. Kotisiivous joka toinen viikko: Sisältää pölyjen pyyhinnän avoimilta pinnoilta, imuroinnin, lattioiden pesun, kylpyhuoneen pesun, keittiön tasojen siivouksen ja roskien viemisen. Hinta sisältää tarvittavat siivousvälineet ja -aineet, sekä matkakulut pääkaupunkiseudulla.

Kotitalousvähennys verotuksessa alentaa lopullista hintaa 40%.

Otsikko 1 Otsikko 2 Otsikko 3
ASUNNON KOKO HINTA 2 KERTAA/KK (alv 0%)
Pieni asunto (alle 60 m2) Työaika-arvio 2h = 160€
Keskisuuri asunto (60-80 m2) Työaika-arvio 3h = 240€
Suuri asunto (80-100 m2) Työaika-arvio 4h = 320€

Pyydä lisätietoja palvelusta sähköpostitse tuula.korhonen@nexussenioripalvelut.fi tai soittamalla 040 822 4020.

Voit myös lukea blogistamme mitä Aino miettii, että mitä väliä sillä on, jos kotona on sotkuista tai likaista? ”Olen itsekin väsynyt ja nuhjuinen: koti on vain minun näköiseni!”

Kysy lisää: 09 4155 1955

Muut elämänlaatua lisäävät palvelut

Mieltä voivat piristää myös konsertit ja teatterit. Voimme avustaa suunnittelussa, lippuvarauksissa ja näytöksiin menemisissä. Elämänlaatua lisää myös asiointiapu kaupassa, apteekissa tai lääkärikäynnillä.

Elämänlaatua parantavat palvelut ovat aina yksilölllisiä, hinta alkaen 40€/h. Pyydä lisätietoja palvelusta sähköpostitse tuula.korhonen@nexussenioripalvelut.fi tai soittamalla 040 822 4020.

Kysy lisätietoja soittamalla 09 4155 1955

Elämänlaatua lisäävät palvelut ovat yksilöllisiä

Elämänlaatua ylläpitävät tai lisäävät palvelut ovat aina yksilöllisiä. Tällaisia palveluja tarvitaan usein muutosten vuoksi. Tavallisimpia muutoksia senioreille ovat leskeksi jääminen ja sairastuminen. Aiemmin puoliso on voinut tukea kulkemaan tuttuun kahvilaan. Kun häntä ei enää ole, yksin ei uskalla eikä ole kiva mennä tuohon kahvilaan. Tuolloin lesken elämänlaatua lisäisi, jos hän vaikka avustettuna pääsisi kahvilaan joka toinen viikko. Ravintolaillallinen, teatteriretki ja konserteissa käynti ovat kaikki mahdollisia avustettuna. Asiakkaiden unelmia ovat olleet: ”Vielä haluaisin syödä ostereita hyvässä seurassa” ja ”Kun saisin hyvän medium pihvin ja siihen sopivaa hyvää punaviiniä”. Nämä unelmat on senioreille toteutettu.

Samoin sairastuminen muistisairauteen tai vaikka aivohalvaukseen voi tehdä vaikeuksia tehdä niitä asioita, jotka seniori kokee lisäävän hänen elämänlaatuaan. Sellaisia voivat olla vaikka tuttu kävelylenkki korttelin ympäri tai matka Tallinnaan. Muistisairas voi tarvita kaikkiin tai joihinkin suunniteltavan asian vaiheisiin apua kuten aikataulun suunnitteluun, lippujen varaamiseen, kuljetusten miettimiseen, tapahtumaan valmistautumiseen ja vielä itse reissun tekemiseen.

Monelle oma siisteys ja kodin siisteys ovat tärkeitä elämänlaatuun liittyviä asioita. Jos on tottunut työelämässä pukeutumaan ja laittautumaan siistiksi, moni toivoo seniorinakin voivansa olla huoliteltu. Joillekin tämä on oleellinen osa laadukasta elämää: hankkia eri tilaisuuksiin uusia vaatteita, käydä kampaajalla ja kosmetologilla. Näistäkään asioita ei tarvitse mistään syystä luopua seniorina. Avustettuna voi hyvin käydä vaateostoksilla, varata kampaajan ja käydä jalkahoidossa. Ja kenenpä elämänlaatua nuo asiat eivät lisäisi! Tiedän yhden rouvan, jonka hoitotahdossa hän edellyttää tyttärensä ostavan hänelle joka kuukausi uuden vaatekerran eli tilanteessa, että hän ei kykenisi enää asiaa ilmaisemaan.

Toisille elämänlaatua voi olla se, että pääse kauppaan katsomaan mitä hyllyissä on tarjolla. Hän ei välttämättä selviydy itsenäisesti kauppalistan suunnittelusta, kauppa matkasta ja ostosten tekemisestä. Toisen avulla nämäkin onnistuvat ja seniori voi tyytyväisenä tehdä melkein itsenäisesti kauppareissun. Toinen taas voi nauttia ruuan valmistamisesta. Se voi tuntua nykyään hyvin vaikealta. Jos saa apua miettimään reseptiä, tarvittuja ruoka-aineita, työjärjestyksiä ja voi sopia mitä kukin tekee ja tehdä yhdessä -ruuan valmistaminenkin onnistuu! Ja kylläpä maistuu hyvälle itse suunniteltu ja valmistettu ruoka.

Yksi selvä asia on meille useimmille elämänlaatua lisäävä ja se on ystävien ja tuttavien seura. Eräs seniori sanoi: ”Sellainen on huono päivä, jos kukaan ei edes soita”. Jollekin seniorille elämänlaatua voi lisätä se, että vaikka maanantai-aamuisin tuttu ihminen tulee aamukahville, voidaan jutella viikon suunnitelmat ja varmistaa, että kaikki tulee onnistumaan. Senioreilla vähenevät oman ikäiset ystävät iän lisääntyessä. Myös muistisairauksien vuoksi esimerkiksi puhelimella soittaminen jää tekemättä. Monille senioreille tv on päivän seua. Yksi asiakas sanoikin: ” Kuvittele mitä vanhukset tekivät ennen kuin oli tv”

Kysy lisää: 09 4155 1955