TARINA JA ASIAKKAAT

Arvot

  • Ikääntyneen kunnioittaminen
  • Asiakaslähtöisyys
  • Laaja-alaisuus palvelujen tuottamisessa
  • Omaisten kuunteleminen ja kunnioittaminen
  • Verkostoyhteistyö Helsingin kaupungin kotihoidon, yksityisten ammatinharjoittajien, yritysten ja yhdistysten kanssa

Yrityksen syntytarina

Kannatko huolta isän syömisestä, kun hän vain laihtuu ja ruuat pilaantuvat jääkaappiin? Haluatko saada kännykkääsi viestin, kun äiti poistuu kotoa? Voimme auttaa näissä asioissa: ota yhteyttä, niin keskustellaan ja löydetään ratkaisut. Palvelu on uusi ja tarkoitettu Helsingissä asuville senioreille.

Olen toiminut viimeiset seitsemän vuotta senioreiden palvelujen esimiestehtävissä. Viimeiset kolme ja puoli vuotta olin palvelutalon johtajana.

Työssäni sain nähdä senioreja, jotka kävivät useasti tutustumassa palvelutaloon ja miettivät muuttoa pois omasta kodistaan. Tuo poismuutto kotoa on useimmille surullinen elämäntilanne.

Usein omaiset ovat ne, jotka ovat huolissaan ikääntyneen kotona selviytymisestä. Monella ikääntyneellä kestää vuosikin totutella ajatukseen omasta kodista pois muuttamiseen.

Moni palvelutaloon muuttanut on kertonut, että hänellä meni vuosi ennen kuin hän sopeutui asumaan palvelutalossa.

Seuratessani noita prosesseja ja tuota surua mietin, eikö kotiin voisi viedä niitä palveluja, joita ikääntyneet tulevat hakemaan palveluasumisesta. Palvelutalosta haetut palveluthan liittyvät turvallisuuteen, parempiin ruokiin, harraste- ja kulttuuritoimintaan sekä palveluneuvontaan.

Nexus-senioripalvelut tarjoaa näitä palveluja kotiin Helsingin senioreille. Moni ikääntynyt tarvitsee tukea ja ohjausta voidakseen jatkaa elämää, jota on aiemmin elänyt. Tavallisia tilanteita tuen tarpeeseen ovat leskeksi jääminen, jokin sairaus tai alentunut toimintakyky. Esimerkiksi muistisairaus tai masennus vähentää aloitekykyä eikä yksin ole helppoa lähteä vaikkapa teatterin ensi-iltaan, vaikka mieli tekisi. Nexus-senioripalvelujen ajatuksena on toimia verkottajana seniorin asuinalueen ja siellä olevien yritysten kesken. Uskoisin, että esimerkiksi Etelä-Helsingissä moni seniori kaipaa kahveja Cafe Ursulassa tai illallista Ravintola Maxillissa.

Erityisen kiinnostunut olen muistisairaiden ja neurologisia sairauksia sairastavien senioreiden kotona asumisen tukemisesta. Olen työskennellyt yli 20 vuotta monipuolisissa sosiaali- ja terveystoimen tehtävissä muun muassa sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkönä ja tuotepäällikkönä Kuntaliitossa. Koulutukseltani olen terveydenhuollon maisteri, erikoistoimintaterapeutti ja pian myös muistihoitaja.

Minulla on iso työryhmä lähi- ja sairaanhoitajia. Meistä kaikista on hienoa olla mukana mahdollistamassa senioreiden turvallinen ja laadukas elämän omassa kodissa!

Tuula Korhonen, perustaja

Asiakkaat

Muistisairaan asiakkaan tytär Seinäjoelta

"Minun äidilläni on muistisairaus. En voi oikein enää luottaa hänen olemiseensa yksin kotona. Olen ainoa lapsi, asun toisella paikkakunnalla ja teen paljon työmatkoja. Puhelimessa äidin asiat kuulostavat aina olevan hyvin. Kun menen hänen luokseen, löydän lääkkeitä ottamatta, homeista ruokaa jääkaapista ja likaisia pyykkejä piiloteltuna ympäri kotia.

Pyysin Tuulan Nexus-senioripalveluista käymään äidin luona, kun olin itsekin paikalla. Tuulalle tilanne olikin tuttu ja löysimme ratkaisut äidin turvalliseen arkeen. Äidillä käy joka toinen päivä tuttu työntekijä Nexus-senioripalveluista. Kotiin tuodaan vuoropäivinä lounas tai aamiainen. Äidille hankittiin myös paikannin. Nyt hän saa mennä Stockmannille tai ystävättärien kanssa kahville ja tiedämme, missä hän kulkee.

Tilanne on nyt turvallisempi ja parasta asiassa on se, että tiedän, että saamme lisää apua ja ohjausta uusiin palveluihin, jos sellaisiin tulee tarvetta."

- Muistisairaan asiakkaan tytär Seinäjoelta

Leskiherra Munkkiniemestä

"Jäin kesällä leskeksi ja muutin Helsinkiin. Onneksi kuulin heti muutettuani Nexus-senioripalveluista. Kävimme Tuulan kanssa läpi arjen asiat: missä olen omatoiminen ja missä tarvitsen apua. Tuula tiesi, miten Helsingin kaupungin palveluseteli ja sen hakeminen toimii.

Tuula osasi neuvoa myös turvahälyttimen hankinnassa. Halusin saada laadukkaan lounaan lämpimänä kotiin päivittäin: sekin järjestyi. Yhdessä selvitimme myös, missä uuden kotini lähellä ovat kahvilat ja pankit. Tuula otti yhteyttä poikaani ja kertoi, mitä olimme keskustelleet ja mitä sovimme jatkosta.

Kaikki oli hyvin selkeää. Jos oloni on yksinäinen, saan Nexus-senioripalveluista seuraa kahville. Otan Tuulaan myös yhteyttä, kun lähden matkoille. Henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä ja lentokentällä toimimisessa."

- Leskiherra Munkkiniemestä

Tapahtumat ja kampanjat

Keväällä syntyneen koronaepidemian vuoksi tapahtumia ei ole ollut sitten maaliskuun. Odotamme kuitenkin innolla tulevia tapahtumia ja mietimme miten voisimme osallistua virtuaalisesti tai etänä. Mikäli haluatte saada yhteyden ja tavata Tuulan, tai muuta Nexuksen henkilökuntaa, järjestämme videokuvapuheluja aina tarpeen mukaan.

Hyvinvoivaina arjessa -messut 29.1.2020

Nexus-senioripalvelut mukana Hyvinvoivana arjessa messuilla Munkkiniemessä, keskiviikkona 29.01.2020 kello 12:00-14:00.

Munkkiniemen palvelukeskuksessa järjestetään Hyvinvoivana arjessa –messut 29.1. klo 12-14.

Messuilla hyvinvointi-ja hoiva-alan yrittäjät sekä kaupungin toimijat ovat esittelemässä ikäihmisille suunnattuja kotiin tarjottavia palveluita ja tuotteita.

Tervetuloa kuulemaan vinkkejä ja saamaan tietoa tarjolla olevista palveluista ja mahdollisuuksista, joilla meistä jokainen voi helpottaa omaa arkeaan.

Tapahtumassa yritykset tarjoavat kahvia. Tapahtuma on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille, joilla on palvelukeskuskortti.

Lataa mainos: Pullakahvit kahdelle tai Siivoustarjous

Lisätiedot:

Nexus-senioripalvelut mukana Eirassa Valon Juhlassa Vuorimiehenpuistossa 14.12.2019

Nexus-senioripalvelut oli mukana Eirassa Valon Juhlassa ja arvonnassa oli kaikki kävijöiden kesken 150 euron arvoinen asiantuntija-arvio.